Shea butter adalah lemak yang telah diekstrak daripada kacang pokok shea. Ia berwarna putih atau berwarna gading dan mempunyai konsistensi berkrim yang mudah disapukan pada kulit anda. Kebanyakan shea mentega berasal dari pokok shea di Afrika Barat.

Kepekatan tinggi asid lemak dan vitamin membuat shea butter sebagai bahan kosmetik yang ideal untuk melembutkan kulit. Mentega Shea juga mempunyai ciri-ciri anti-radang dan penyembuhan.

Minyak kekacang kaya dalam shea butter boleh menyerap ke dalam kulit anda, mewujudkan halangan halus dan lembut yang mengekalkan kelembapan. Kesan kelembapan ini tahan selama beberapa jam. Shea butter mempunyai ciri-ciri menenangkan dan anti-penuaan yang boleh menjadikan kulit kelihatan licin dan lebih meremajakan.

Shea butter mengandungi triterpenes. Sebatian-sebatian kimia semulajadi ini difikirkan untuk menyahaktifkan pemusnahan serat kolagen. Ini akan mengurangkan penampilan garis-garis halus dan mewujudkan kulit yang lebih anjal.

Navigation
Close

My Cart

Recently Viewed

Close

Great to see you here!

A password will be sent to your email address.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our privacy policy.

Login with Social Media

Already got an account?

Close

Close

Categories

Open chat
Need Help?
Hello! Can we help you?